U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig. Als uw huisarts uw klachten beschrijft in een zogenaamde DSM classificatie waarvan de behandeling vergoed wordt, kan ik de kosten aan uw verzekeraar declareren. De DSM is een soort handleiding met een beschrijving van alle mogelijke psychische en psychiatrische problemen.
Aanpassingsstoornissen en partner-relatieproblemen zijn voorbeelden van classificaties waar geen vergoeding tegenover staat.
U mag natuurlijk bij niet-verzekerde zorg of om wat voor andere redenen ook zelf betalen. We maken afspraken over het tarief. Het is belangrijk om te bedenken dat bij zelf betalen nooit achteraf toch aan de verzekeraar gedeclareerd kan worden.
Psychoanalyse wordt nooit vergoed. Ook daar maken we afspraken over.
Vanaf 1 januari 2022 wordt psychotherapie vergoed volgens het zorgprestatiemodel. Ik leg in een door mij in te vullen vragenlijst een zorgvraagtypering vast. Deze typering gaat over de mate van ernst van uw klachten. Ik heb een wettelijke verplichting deze zorgvraagtypering ‘versleuteld’ aan te leveren bij de NZA, de Nederlandse Zorgautoriteit. ‘Versleuteld’ wil zeggen dat uw gegevens niet te herleiden zijn tot uw persoon. U vindt in deze folder informatie over de aanlevering. U heeft het recht bezwaar te maken tegen de aanlevering. In de folder treft u een link naar de privacyverklaring.
Ik heb met bijna alle zorgverzekeraars voor 2025 een contract. Het is echter mogelijk dat ik aan het zogenaamde omzetplafond zit. Dit betreft met name CZ. Dan kan ik u geen behandeling bieden. Ik zal dat bij de telefonische aanmelding met u bespreken.
Voor leertherapie en supervisie hanteer ik een tarief van € 115,00 per zitting.
Als u niet naar de afspraak komt of als u binnen 48 uur van tevoren afzegt, breng ik een tarief van € 75,00 bij u in rekening. Wilt u – als u niet kunt komen – mij dit zo snel mogelijk laten weten? Natuurlijk kunnen we altijd kijken of verzetten mogelijk is.